سندرم صندلی گهواره ای چیست ؟
همه ما با سازمانهایی که هر چقدر تلاش میکنند اما هیچ نتیجهای نمیگیرند، برخورد داشتهایم ؟ به این حالت، سندرم صندلی گهواره ای میگویند . در حالت سندرم صندلی گهواره ای تلاشهای ظاهری افراد یک سازمان که در نهایت هیچ نوع خروجی مثبتی برای سازمان ندارند. درست مثل یک صندلی گهواره ای که مدام در حال تکان خوردن است اما از جای خود هیچ حرکتی نمیکند.
کارکنان و حتی مدیران شرکتها و سازمانهایی که گرفتار سندرم Rocking Chair هستند، در ظاهر در حال فعالیت و تحرکاند .
انرژی زیادی هم صرف میکنند اما هیچ کار اثربخشی انجام نمیشود. برای درک بهتر این موضوع بهتر است از مثال دویدن روی تردمیل استفاده کنیم. هنگامی که بر روی تردمیل در حال دویدن هستید، حجم زیادی انرژی صرف میکنید و کالری فراوانی هم میسوزانید اما در واقع شما به جایی میرسید؟
متأسفانه بسیاری از افراد در شرکتها و سازمانهای مختلف گرفتار همین وضعیت هستند. آنها چه به صورت عمدی چه به طرز غیر آگاهانه، برای پیشرفت خودشان و سازمان در حال دویدن هستند، اما دویدنی که هیچ اثر و نتیجهای برای آنها نداشته و ممکن است کارکنان را دچار فرسودگی شغلی کند.
کارشناسان منابع انسانی، در برخی از مواقع مدیران را علت اصلی سندرم صندلی گهوارهای میدانند اما واقعیت این است که کارمندان هم در ایجاد چنین حالتی سهیم و دخیلاند. ممکن است روش کار یک کارمند از همان ابتدا اشتباه بوده و این خاصیت سندرم مذکور است که مانند اپیدمی از یک کارمند به دیگر کارمندان سرایت کرده، سپس کل سازمان را مختل میکند.
با این حال، مدیرانی که از هوش و درایت کمی برخوردارند، ضمن عدم ارائه آموزشهای مناسب، یک کارمند را سالها در یک مقطع نگه میدارند. این مدیران مانع پیشرفت و همچنین به چالش کشیدن کارکنان شده و به این ترتیب، کارمندان دچار روزمرگی میشوند و هیچ گونه خلاقیتی برای پیشرفت نخواهند داشت.
سلام، این یک دیدگاه است.
برای شروع مدیریت، ویرایش و پاک کردن دیدگاهها، لطفا بخش دیدگاهها در پیشخوان را ببینید.
تصاویر نویسندگان دیدگاه از Gravatar گرفته میشود.